La ce te raportezi cand alegi un termohigrometru?

Asigurarea echipamentelor necesare in cadrul laboratoarelor este o responsabilitate ce trebuie luata ca atare, numai in deplina cunostinta a cerintelor pe care fiecare in parte trebuie sa se plieze. Dintre acestea amintim si de termohigrometre, a caror existenta este indispensabila, mai ales in anumite tipuri de laboratoare.

Termohigrometrul – ce scop indeplineste acest instrument de laborator?

Cu ajutorul unui termohigrometru, realizezi masuratori de temperatura, din medii ambiante specifice, insa beneficiind pe deplin de functiile sale complexe. Conteaza mai ales mediul de umiditate in care iti desfasori activitatea, astfel ca instrumentul devine nepretuit. Unde poti gasi un astfel de articol, de calitate, in care sa investesti? Un reper este Precisa, magazin online care pune la dispozitie o gama complexa de echipamente, instrumente si consumabile de laborator. Tot pe site-ul precisa.ro gasesti si termohigrometre in varii modele dintre care poti alege.

Pentru ca am stabilit ca acesta joaca un rol indispensabil, alegerea sa trebuie deci realizata responsabil pentru a-si dovedi pe deplin utilitatea. Fiecare domeniu insa foloseste termohigrometre adaptate dupa necesitate. Alege-l, deci, pe cel ideal vizavi de monitorizarea constanta a anumitor valori.

Factori neaparat de bifat sunt rezistenta si durabilitatea, intotdeauna de avut in vizor in alegerea unui termohigrometru. De asemenea, nu trebuie sa treci cu vederea nici factorii externi care la randul lor vor influenta functionarea unui astfel de dispozitiv.

Pentru a avea siguranta ca produsul prezinta caracteristicile optime in functie de mediu, ideal este a solicita si sfatul unui specialist. Spre exemplu, trebuie avut in vedere sa prezinte o etanseitate optima, sa nu aiba o carcasa ce ar favoriza oxidarea, in cazul in care ar intra in contact cu umiditatea. Cu influenta asupra unui termohigrometru sunt si temperaturile foarte mari sau cele deosebit de scazute la care poate fi expus. A fi deci evitate mediile care prezinta astfel de caracteristici.

O dovada a calitatii o constituie certificarea de care dispune termohigrometrele, pe care de altfel si magazinul Precisa o ofera pentru produsele sale. Acestea vin insotite si de manualul cu specificatii tehnice si cele privind utilizarea.

Alegerea trebuie realizata intre termohigrometrele analogice si cele digitale. Cei care doresc performanta sporita se vor orienta dupa unul cu afisaj modern al valorilor, respectiv care ofera si o interpretare si analiza de data pe masura.

Cei mai multi inclina spre modelele digitale desigur, cu toate ca nu este o generalitate. Se folosesc acestea si in mediul casnic intrucat dispune de un senzor dedicat ce preia informatiile. In functie de nivelul de umiditate din aer, rezultatele difera.

Raman un reper optiunile regasite pe site-ul precisa.ro, acestea prezentand o acuratete deosebita, exact calitate necesara in privinta acestor dispozitive. Asigura o citire facila si interpretarea se realizeaza de asemenea cu mai multa usurinta. Atrage dupa sine deci si o eficienta pe masura, aspect absolut necesar in mediile de laborator.

O ultima recomandare din partea specialistilor este de a avea in vedere trei parametri si anume nivelul de toleranta al termohigrometrului, domeniul de masurare a temperaturii si rezolutia sa. In acest mod dispozitivul va indica valorile potrivite in functie de domeniul de intrebuintare.