Dincolo de arta manichiurii perfecte – tehnica unghiilor cu gel

O imagine impecabila pentru o femeie presupune mai multe aspecte care trebuie sa se remarce printr-o estetica desavarsita. Grija pentru ten si par nu sunt suficente, mainile pot fi si ele numite drept o carte de vizita deoarece pot spune foarte multe despre sanatatea, dar si simtul rafinat pe care il stapanim.

Unghiile cu gel sunt cele care au dobandit o popularitate uimitoare in ultimii ani, iar motivul este unul foarte simplu: ne fac viata mai usoara prin faptul ca nu mai trebuie sa avem grija unghiilor odata la trei zile, ci ne putem bucura de o manichiura impecabila timp de cateva saptamani.

Avand in vedere faptul ca tot mai des observam doamne sau domnisoare care opteaza pentru efectuarea acestei tehnici chiar in propria casa, este posibil ca si tu sa fii interesata de aceasta optiune. Trebuie sa stii ca este o procedura destul de complexa, dar cu ajutorul unor produse de calitate si cu urmarea sfaturilor pe care ti le ofer, poti incerca si tu.

Cum sa iti pui unghii cu gel la tine acasa?

Odata ce ai achizitionat un kit unghii destinat acestui procedeu trebuie sa urmezi cativa pasi obligatorii. In primul rand este necesar ca unghia sa raman perfect curata, fara nicio urma de oja – pentru asta este de preferat sa folosesti un dizolvant fara acetona care sa nu agreseze prea mult unghiile si sa le lase uscate. Taie-ti unghiile, lasandu-le la o lungime de aproximativ un milimetru si ofera-le o forma usor rotunjita cu ajutorul unei pile. Taierea cuticulelor este bine sa aiba loc cu cateva zile inainte, in caz contrar se opteaza pentru impingerea cuticulelor la baza unghiei.

Urmeaza a fi indepartat luciul unghiilor, actiune asupra careia nu trebuie sa se insiste prea mult deoarece va afecta sanatatea unghiei. Cu ajutorul unei pensule mari se indeparteaza si resturile ramase, urmand a avea loc aplicarea tipsurilor. Cu o picatura de adeziv pe dosul lor urmeaza a fi atasate pe unghie la o distanta de 2 milimetri fata de varf. Este indicat sa tii apasat cateva secunde bune pentru a te asigura ca se face priza.

Cu ajutorul ghilotinei le poti scurta cat doresti, de asemenea poti pili varfurile, dar si zona aflata la baza tipsurilor pentru a le scurta cat vrei. Cu ajutorul unui buffer le poti aduce la acelasi nivel fara a avea niciun fel de problema. Aplicarea degresantului ar trebui sa fie urmata de un minut sau doua de asteptare.

Stratul de bonder este cel care asigura rezistenta gelului UV; consistenta sa este una mai mult vascoasa, astfel ca trebuie sa incerci a-l plica cat mai uniform. De ajutor ti-ar putea fi o pensula cu varful plat. Dupa uscarea gelului, este necesar a se relua operatiunile mentionate mai sus, respectiv de pilire si curatare. Se mai aplica un ultim strat de gel UV care trebuie sa fie uscat tot cu ajutorul lampii.

La final se mai sterg inca o data unghiile cu degresant, dupa care se aplica un ulei specific ingrijirii cuticulei. Este important de mentionat ca timp de cateva ore unghiile nu trebuie sa intre in contact cu apa, dar nici sa fie supuse la alte activitati casnice carea ar putea afecta estetica lor.

Se recomanda ca produsele care se achizitioneaza sa apartina aceleiasi game pentru ca este asigurata, astfel o tehnica mai facila. Nolia Shop se remarca pe piata de profil cu o gama de produse profesionale si care garanteaza un inalt standard de calitate.