Cum a demonstrat o bloggeriță de fitness că imaginile de pe Instagram creează așteptări false

Sigur ai văzut și tu o mulțime de fotografii postate de bloggerițele de fitness pe Instagram. Au forme de invidiat, extrem de tonifiate și atrăgătoare. Ne fac să visăm și noi să arătăm astfel, și de multe ori ne simțim motivate să facem o schimbare în stilul nostru de viață. Totuși, ceva este în neregulă.

Mușchi tonifiați, talie de viespe, și un posterior care ar face-o geloasă și pe Kim Kardashian: toate acestea sunt ingredientele multor imagini pe care le vedem în feedul de Instagram. Însă aceste imagini creează așteptări false. Nimeni nu arată așa în realitate, totul se bazează pe unghiuri.

După ce a fost criticată că are fundul prea mic, Anna Victoria a publicat o imagine de tipul „Înainte și după” pentru a demonstra cu fotografiile de pe Instagram sunt, de fapt, înșelătoare.

Cum a demonstrat bloggerița că „fundul de Instagram” nu este real

‍♀️ Those angles, I tell ya… The one thing I was most insecure about growing up was my booty. I’ve always been smaller on bottom and I would try to wear long shirts to cover it. One thing I’ve loved about fitness is the ability to sculpt your body in various ways BUT there’s only so much muscle you can build on your butt AND you need to flex it to really show it off . A lot of the booty pics you see on Instagram are flexed, pushed out, back arched so much it actually hurts…plus high waisted pants that accentuate a small waist and lift the booty too…there are so many ways to make it look 10x bigger on insta than in real life, and I do it too!! I love posing and admiring the “Instagram booty” but that’s not my real booty. And I’m okay with that. . Over time, I’ve gotten several comments about my lack of a butt, even recently when I actually am so proud of my hard work. It may not look like what someone else would consider an ideal booty, but it’s mine!! Not theirs. And I’ve had to work hard to love it and to shape it and to love it no matter the shape or size. People are always going to have opinions on your body. Do they hurt sometimes? Yes. But a wise woman once said, “You could be the ripest, juiciest peach in the world and there will still be someone who hates peaches”. And in this case, I LITERALLY mean peaches #bodylove #realstagram #angles (pants are Lorna Jane! :)) . Try @bodyloveapp FREE for 7-days! www.annavictoria.com/bodyloveapp

O postare distribuită de Anna Victoria (@annavictoria) pe

„Unghiurile acestea, vă spun… Lucrul în legătură cu care am fost cea mai nesigură când încercam să-l cresc a fost fundul meu. Mereu am fost mai mică în zona posteriorului, și încercam să port bluze lungi pentru a-l acoperi. Un lucru pe care l-am iubit la fitness a fost abilitatea de a-ți sculpta corpul în diferite moduri, DAR este o limită de mușchi pe care îi poți depune pe fund ȘI trebuie să îi încordezi ca să se vadă. În multe din imaginile cu posterioare pe care le vedeți pe Instagram, mușchii sunt încordați, scoși în evidență, iar spatele este atât de tare arcuit încât este dureros… sunt multe moduri pentru a face fundul să arate de 10 ori mai mare pe Instagram, față de viața reală, și eu apelez la ele! Ador să pozez și să admir „fundul de Instagram”, dar acesta nu este fundul meu real. Și sunt ok cu asta. De-a lungul timpului, am primit numeroase comentarii în legătură cu lipsa mea de fund, chiar și recent, când sunt chiar mândră de munca mea. Poate că nu arată așa cum altcineva ar considera fundul ideal, dar este al meu! Nu al lor. Și a trebuit să muncesc din greu să îl iubesc, și să îl formez, și să îl iubesc indiferent de formă sau mărime. Oamenii întotdeauna vor avea opinii în legătură cu corpul tău. Este adevărat că uneori sunt dureroase? Da. Dar o femeie deșteaptă a spus odată: „Poți fi cea mai coaptă și suculentă piersică din lume, și tot vor exista oameni care urăsc piersicile”. Iar în acest caz, chiar mă refer la piersici”, a scris Anna Victoria Pe Instagram.

Acest mesaj este perfect pentru a ne aminti tuturor că imaginile de pe Instagram creează așteptări false și idealuri la care nu vom putea ajunge niciodată, pentru că sunt false. Totuși, asta nu trebuie să ne oprească să muncim pentru a fi mai sănătoase și a ne simți bine în propriul corp.